No hay comentarios todavía

Olimpíades Lluïsos: Semifinal 1, ja tenim un finalista, Fundació Flors

El passat divendres dia 30 de maig es va disputar la primera semifinal, al saló d’actes de la Fundació de la Caixa Rural de Vila-real, de les I Olimpíades Lluïsos de Vila-real, un concurs de coneixements que per primera vegada hem organitzat i oferit per a tots els col·legis de Vila-real. Amb la col·laboració amb la Regidoria d’Educació de Vila-real els Lluïsos hem creat aquest event amb la primera intenció d’incentivar l’estudi entre els xiquets/tes del municipi, promoure la seva importància i el seu valor cultural, i estimular el desenvolupament dels més joves en cultura general. 

A més, i per descomptat, quina millor manera de compatibilitzar diversió amb el foment a l’estudi, ja que va estar d’allò més divertit.

Hem d’aclarir que en aquesta primera edició de les Olimpíades Lluïsos de Vila-real han estat 6 els col·legis que s’han inscrit per a participar en les mateixes. Unes olimpíades que, a més, premiaran en 1.000€ en material escolar al col·legi guanyador, així com 500 € per al segon classificat i 200€ per al tercer, sempre en forma de material escolar. 

Els 6 col·legis inscrits van ser:

-C.E.I.P. Escultor Ortells

-C.E.I.P. Carles Sarthou

-C.E.I.P. Cervantes

-Col·legi Fundació Flors

-Col·legi Bisbe Pont

-Col·legi Carmelites de Vila-real

Cada col·legi haurà de presentar a 3 representants, un per cada una de les àrees de participació, essent el curs elegit per a les Olimpíades el de tercer de primaria. 

Semifinal 1: 30/05/2014

Així doncs, els primers participants de les Olimpíades de Lluïsos varen estar Fundació Flors, Escultor Ortells i Carles Sarthou. Cal dir que les Olimpíades han estat dividides en dues semifinals, on els guanyadors de cadascuna es classifiquen a la final directament, mentre que el millor segon classificat d’ambdues semifinals serà repescat i també estarà a la gran final.

Els representants de cada col·legi en aquesta primera semifinal foren:

Escultor Ortells

Àrea de llengua: Carla Casalta Serra

Àrea científica: Anna Moreno  Ballester

Àrea artística: Carla Garcia Sánchez

Carles Sarthou

Àrea de llengua: Silvia Flores Bort

Àrea científica: Adrián Puchol Henares

Àrea artística: Alba González Muñoz

Fundació Flors

Àrea de llengua: Noelia Mingol Moreno

Àrea científica: Marcos Santafé Moliner

Àrea artística: Alejandro López Ruiz

La semifinal entre aquestes 3 participants va ésser d’allò més animada: un públic eufòric, conformat en gran part pels companys de classe dels representants de cada col·legi, que va portar en volandes els concursants amb els seus ànims. I uns participants molt concentrats i que van demostrar un alt nivell de coneixements, estant en tot moment una semifinal molt igualada i que no es va acabar de decidir fins ben prop del final. 

També destacar la tasca dels presentadors, Jamón García i Taula Vázquez, que amb l’ajuda dels membres del jurat Aitor Tilla i Héctor Menta, van conduir de forma molt divertida les dues hores que va durar el concurs. 

Finalment, i després de fins a 10 proves, el guanyador de la semifinal va estar Fundació Flors, que va obrir certa distància amb els seus rivals en l’àrea científica, tot i que, tant Escultor Ortells, com Carles Sarthou, van estar fins al final lluitant per la primera i segona plaça. De fet, l’última prova artística va decantar la segona posició per a Escultor Ortells, adelantant a Carles Sarthou i per tant encara amb opcions de passar a la gran finla del 13 de juny.

Us deixem amb el marcador definitiu de la prova, i recordeu, aquest proper divendres 6 de juny a les 9:30h tindrà lloc la segona i definitiva semifinal, on descubrirrem quins dos col·legis acompanyaran a Fundació Flors en la gran final. Molta sort a tots!

 

Publicar un comentario